با ما تماس بگیرید
فراخوان بازیگری
اطلاعات پروژه
مخاطب ها
علاقمندان به بازیگری
گروه ها
با هر سن و جنسیتی
نام آیتم
مونولوگ این صندلی
تهیه کننده
دکتر سعید دادگر
تاریخ فراخوان
15 اردیبهشت 1401
فراخوان بازیگری
اوایل سال ۱۴۰۱ استودیو فیلمسازی ستاره هشت فراخوانی را منتشر کرد که تا اواسط سال ۱۴۰۲ به طول انجامید. علاوه بر این که شرکت در آن کاملا رایگان بود، تمامی علاقمندان به بازیگری با هر سن و جنسیتی از سراسر کشور می توانستند در آن شرکت کنند.
بیش از سه هزار شرکت کننده از شهرهای مختلف ایران ویدئوهای خود را به دبیرخانه ستاره هشت ارسال کردند. استقبال از این فراخوان به اندازه ای زیاد بود که تصمیم گرفتیم مهلت ارسال ویدئوها را چندین بار تمدید کنیم. بسیاری در این فراخوان شرکت کردند که حتی تجربه بازیگری نداشتند. بسیاری از شرکت کنندگان نیز از گروه سنی کودک و نوجوان بودند.
مرحله اول
اولین مرحله رویداد در تیرماه سال 1401 شروع شد و شرکت کنندگان حدود دو ماه وقت داشتند تا ویدئوهای خود را به دبیرخانه ستاره هشت ارسال کنند. این رویداد کاملا به صورت آنلاین پیش رفت. شرکت کنندگان هیچ محدودیتی نیز برای انتخاب متن نداشته و موضوع انتخابی کاملا آزاد بود.
بالغ بر 3000 ویدئو از شهرهای مختلف ایران دریافت کردیم. تیم پشتیبانی ستاره هشت به مدت 2 ماه ویدئوها را بازبینی کردند و در صورت وجود هر مشکل فنی در ویدئوها، با فرد مورد نظر تماس گرفته تا ویدئوی دیگری ارسال کند و به این صورت ویدئوی سالمی را برای بازبینی داوران اصلی مسابقه نمایش دادیم.
داوران این مرحله از رویداد بازیگری ستاره هشت؛ لیلا بلوکات، سیما تیرانداز و وحید آقاپور بودند. بازبینی این ویدئوها توسط هیئت انتخابی مسابقه، چندین هفته به طول انجامید و سرانجام 1500 نفر به مرحله دوم راه پیدا کردند.
مرحله دوم
این مرحله از رویداد به دلیل تغییر شرایط کشور تا بهمن ماه سال 1401 به تعویق افتاد اما شرکت کنندگان همچنان می توانستند ویدئوهای خود را به دبیرخانه ستاره هشت ارسال کنند.
در این مرحله شرکت کنندگان می بایست یکی از سکانس های مهم تاریخ سینمای ایران را بازی می کردند. 13 مونولوگ از فیلم های مهم تاریخ سینمای ایران انتخاب شد که شامل فیلم های آدم برفی از داوود میرباقری، عصبانی نیستم از رضا درمیشیان، دهلیز از بهروز شعیبی، درباره الی از اصغر فرهادی، حوض نقاشی از مازیار میری، اینجا بدون من از بهرام توکلی، جدایی نادر از سیمین از اصغر فرهادی، سه مونولوگ فیلم مادر از علی حاتمی، میم مثل مادر از رسول ملاقلی پور، نفس از نرگس آبیار، سربازان جمعه از مسعود کیمیایی، سوته دلان از علی حاتمی و طلا و مس از همایون اسعدیان.
داوران مرحله دوم رویداد نیز همانند مرحله قبل؛ لیلا بلوکات، سیما تیرانداز و وحید آقاپور بودند که در استودیو حضور پیدا کرده، ویدئوها را بررسی و درباره آنها با یکدیگر به گفتگو و تبادل نظر پرداختند. حمایت و استعدادیابی از علاقمندان به بازیگری، انتقال تجربه و بخشیدن روح تازه ای به بدنه سینما اهداف استودیو ستاره هشت و تک تک داوران عزیز بود. داوران در طی چندین روز در استودیو ستاره هشت ویدئوها را بازبینی کردند. برای انتخاب برخی از ویدئوها با یکدیگر اختلاف نظر داشتند و برای برخی نظرات مشترک. اما در نهایت با گفتگو پیرامون آنها برای انتخاب کردن ویدئوها به نتیجه می رسیدند.
از بین بالای 3000 ویدئوی دریافتی سرانجام 80 نفر توسط هیئت انتخاب به مرحله سوم راه پیدا کردند و این اسامی در اسفند ماه از طریق پیج اینستاگرام و کانال تلگرامی استودیو ستاره هشت اعلام شد.
مرحله سوم
خرداد ماه سال 1402 مرحله سوم رویداد به طور رسمی آغاز شد.
داوران این مرحله؛ حسن معجونی و همایون اسعدیان بودند که برای این مرحله از مسابقه، 4 مونولوگ از 4 نمایشنامه انتخاب کردند. دو مونولوگ برای آقایان و دو مونولوگ برای خانم ها در نظر گرفته شد که شرکت کنندگان می توانستند به دلخواه یکی را انتخاب کنند. نمایشنامه مرغ دریایی نوشته آنتوان چخوف و نمایشنامه نامه نویس نوشته آلن بنت از مونولوگ های انتخابی خانم ها، نمایشنامه در مصر برف نمی بارد نوشته محمد چرمشیر و نمایشنامه آشپزخانه نوشته آرنولد وسکر از مونولوگ های انتخابی آقایان بود. این مونولوگ ها در 16 خرداد ماه در کانال تلگرامی ستاره هشت قرار گرفت و شرکت کنندگان تا 25 خرداد ماه زمان داشتند تا ویدئوهای خود را به دبیرخانه ستاره هشت ارسال کنند.
حسن معجونی و همایون اسعدیان برای داوری ویدئوها در طی چند روز فشرده به داوری و تبادل نظر پرداختند. با مشورت حسن معجونی و همایون اسعدیان، داوری کودکان و نوجوانان را به آقای محمدرضا خردمندان که سال ها تجربه تدریس و کار برای این گروه سنی را دارد، سپرده شد. چرا که داوری کودکان و نوجوانان بخاطر زیست و تجربه کمتر آنها نسبت به بزرگسالان، کار عادلانه ای نبود و همچنین نیاز به تخصص در این زمینه داشت.
سرانجام داوران پس از بحث و صحبت های طولانی ۱۱ نفر را برای مرحله نهایی برگزیدند تا در استودیو ستاره هشت و در حضور آنان، به ایفای نقش و اجرا بپردازند.
مرحله چهارم (حضوری)
حسن معجونی و همایون اسعدیان برای مرحله حضوری نیز همانند مرحله قبل، ۴ نمایشنامه را انتخاب کردند؛ هر کدام از شرکت کنندگان توانایی انتخاب یک نمایشنامه را داشتند. دو مونولوگ برای خانم ها و دو مونولوگ برای آقایان. مونولوگ های انتخابی آقایان از نمایشنامه های دایی وانیا نوشته آنتوان چخوف و قضیه متران پاژ نوشته الکساندر وامپیلوف و مونولوگ های انتخابی خانم ها نیز از نمایشنامه های سه خواهر نوشته آنتوان چخوف و نمایشنامه اسم نوشته ماتیو دولاپورت بود.
و اما سرانجام بعد از یک سال، روز مهم و هیجان انگیز فرا رسید. 11 هنرمندی که در این مدت زمان طولانی خود را برای آن آماده کرده بودند، اکنون باید مقابل دیدگان حسن معجونی و همایون اسعدیان به ایفای نقش می پرداختند. استودیو ستاره هشت روز جمعه سی تیرماه 1402 میزبان این 11 نفر بود. استرس و هیجان بر صحنه غالب بود و اتفاقات غیرمنتظره ای هم برای برخی از فینالیست ها رخ داد اما در نهایت پس از 5 ساعت اجرا، زمان اعلام نتایج فرا رسید.
برگزیدگان رویداد بازیگری:
- نفر اول: شیما اسدی، برنده 30 میلیون تومان جایزه نقدی
- نفر دوم: مریم توحیدی فرد، برنده 20 میلیون تومان جایزه نقدی
- نفر سوم: سعید بابایی، برنده 10 میلیون تومان جایزه نقدی
- پریا طاهری که یکی دیگر از این 11 فینالیست بود به دلیل تجربه بیشتری که نسبت به دیگر شرکت کنندگان داشت، در خارج از این رقابت مورد تقدیر ویژه هیئت داوران قرار گرفته و برنده 30 میلیون تومان جایزه نقدی شد.
در مجموع 90 میلیون تومان جوایز نقدی به نفرات برتر اهدا شد.
علاوه بر این جوایز نقدی، در راستای حمایت از 11 فردی که تا فینال مسابقه راه پیدا کردند، علاوه بر چندین کارگاه تحلیل فیلم رایگانی که برای این عزیزان در استودیو ستاره هشت برگزار شد، کارگاه بازیگری مقابل دوربین همایون اسعدیان نیز با حمایت دکتر سعید دادگر به طور رایگان در اختیار این افراد قرار گرفت.
فیلم کوتاه "نوع ماژور" نیز در استودیو ستاره هشت ساخته شد که تمامی بازیگران آن از شرکت کنندگان رویداد بازیگری ستاره هشت بودند.
مرحله نهایی کودک و نوجوان
همزمان با شروع مرحله سوم رویداد بازیگری بزرگسال، متن های گروه کودک و نوجوان نیز در کانال تلگرامی مربوطه قرار گرفت و این عزیزان نیز همانند گروه بزرگسال تا 25 خرداد ماه زمان داشتند تا ویدئوهای خود را برای دبیرخانه ستاره هشت بفرستند. مجموعا شش مونولوگ برای این مرحله انتخاب شد، سه مونولوگ برای گروه نوجوان و سه مونولوگ برای گروه کودک. برای نوجوانان دو مونولوگ از رمان "شگفتی" نوشته آر.جی.پالاسیو و یک مونولوگ از نمایشنامه "جنگلی که نجاتم داد" نوشته کیمبرلی بروبیکر بردلی انتخاب شد. برای کودکان نیز دو مونولوگ از کتاب "مجموعه نوشته های برگزیده کودک و نوجوان" و یک مونولوگ نیز از کتاب "دیوید وود، مجموعه نمایشنامه های 2"، نوشته دیوید وود انتخاب شد.
حدود 20 کودک و نوجوان به مرحله نهایی راه پیدا کرده بودند که اکنون باید از بین این مونولوگ ها یکی را انتخاب کرده و ویدئوی اتود بازی خود را برای مرحله آخر به دبیرخانه ستاره هشت بفرستند.
اواسط تیرماه بود که محمدرضا خردمندان به عنوان داور بخش کودکان و نوجوانان رویداد بازیگری ستاره هشت در استودیو حضور یافت و به بررسی این ویدئوها پرداخت.
این بخش شش برگزیده داشت، سه برگزیده کودک و سه برگزیده نوجوان که به شرح زیر است:
برگزیدگان بخش کودکان:
- نفر اول: سوگند علی ولی الهی
- نفر دوم: اشکان اردستانی
- نفر سوم: النا عسگری
برگزیدگان بخش نوجوانان:
- نفر اول: ارشیا پیشگاهی
- نفر دوم: اسما نیسی
- نفر سوم: ضحی محمدی
دی ماه سال 1402 استودیو ستاره هشت از این نفرات برتر به همراه نفرات برتر "فراخوان کودک و نوجوان" دعوت کرد تا به استودیو آمده، مقابل دوربین ما قرار گرفته و یک متن را اجرا کنند.
یک متن برای کودکان و یک متن برای نوجوانان انتخاب شد. هر دو متن مربوط به تروماهای کودکی بود. تروماهایی که اگر به موقع درمان نشوند، در بزرگسالی منجر به آسیب های روحی فراوانی به فرد می گردد. کما اینکه بسیاری از مشکلات ما در بزرگسالی مربوط به همین تروماهای کودکی می باشد.
26 دی ماه این متن ها در اختیار برگزیدگان کودک و نوجوان قرار گرفت و 30 دی ماه این عزیزان در استودیو ستاره هشت حاضر شدند.
علاوه بر ضبط اتودهای بازی این عزیزان، هدایایی نیز از طرف استودیو ستاره هشت به آنها اهدا شد.